maanantai 2. tammikuuta 2012

Twilight Saga -kirjat


"About three things I was absolutely positive. First, Edward was a vampire. Second, there was part of him — and I didn’t know how potent that part might be — that thirsted for my blood. And third, I was unconditionally and irrevocably in love with him."

~Bella Swan~


Uuden vuoden vaihtuessa kahlasin Twilight -sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa Twilight ja New Moon ja kolmas kirja, Eclipse on jo hyvää vauhtia lähes puolessa välissä. Uusimman, Breaking Dawn -kirjan luinkin jo ihan ensimmäisenä, katsottuani kaikki kolme aiempaa leffaa ensin alkupalaksi.

Ensimmäinen osa Twilight (Houkutus) oli ihana. Lähes ihanampi, kuin elokuva. Tai ainakin siinä oli huomattavasti enemmän tunnetiloja ja tapahtumia, kuin elokuvassa. Sitä oli mukava lukea, koska saattoi helposti palauttaa mieleen elokuvan henkilöt ja heidän ominaisuutensa, kirjaa lukiessaan. Hahmoilla oli KASVOT ja se teki kirjan entistä elävämmäksi ja todellisemmaksi.

"And so the lion fell in love with the lamb…"

~Edward Cullen~

Toinen kirja, New Moon (Uusikuu) oli lähinnä yhtä tuskaa lähes loppumetreille saakka. En siksi pitänyt kirjasta ihan niin paljon, kuin ensimmäisestä, koska Edward jäi siinä ikäänkuin statistin osaan ja Bella ja Jacob olivat kirjan pääosissa. Vasta viimeinen sata sivua antoivat sen, mitä odotin niin kiihkeästi - Edwardin takaisin tarinan keskipisteeksi.


"I’m the world’s best predator, aren’t I? Everything about me invites you in — my voice, my face, even my smell. As if I need any of that!"

~Edward Cullen~

Aloitin kolmannen kirjan lukemisen eilen illalla saatuani kakkosen päätökseen. Eclipse on mielestäni tiheätunnelmainen - ehkä toiseksi paras kaikista kolmesta siihen mennessä julkaistuista. Koska leffa on jo katsottu, on kiva verrata sitä kirjaan ja siihen, mitä elokuvaan on otettu mukaan ja mitä jätetty pois. Mitkä asiat on muokattu tapahtuvaksi vähän eri yhteydessä kuin kirjassa jne. Huomasin kahdesta ensimmäsestä osasta, että tällaisia ratkaisuja oli käytetty monessa kohtauksessa.

"I don't have the strength to stay away from you anymore..."

~Edward~

Kunhan saan Eclipsen päätökseen, lähden katsomaan taas Blue-Ray leffat ensimmäisestä alkaen uudelleen.


Joka päivä on pakko saada ainakin yksi Edward annos! "Henkilökohtaista huumetta nääs...."!

"You're like my own personal brand of heroin!"

~Edward~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti